Om Yoga Stories

Att ha pirret i magen som kompass, att skapa tillstånd och skriva fuck it-listor 


När jag var 18 år gick jag min första utbildning inom träning och hälsa och kände direkt den där känslan i magen, pirret -det här vill jag jobba med. De senaste 20 åren har jag sedan dess haft hälsa, träning och självledarskap som min passion. Jag jobbade några år utomlands 2008-2012, träffade min man på Cypern, kärlekens ö och vi flyttade till Åre. Jag började studera psykologi, folkhälsovetenskap och näringslära. Yogan kom in i mitt liv på riktigt efter en utmanande period med mycket smärta i kroppen efter brist på återhämtning. Jag märkte att när jag inte hade min fysiska hälsa hade det även enorm inverkan på mitt mentala tillstånd. Jag förlorade mycket av min identitet under den perioden och gick in i en depression. Det fick mig att inse hur mycket av min självbild som var kopplad till mitt jobb. Kanske är det så för många av oss att vi behöver en utmaning där vi tappar fotfästet en stund, för att påminnas om vår begränsning för att inse vidden av hur återhämtning och belastning behöver följas åt. Att vår sysselsättning är det vi gör, inte dem vi är.

 

Det blev också starten på ett utforskande av kopplingen mellan kropp och själ. Att vår fysiska hälsa har en stor inverkan på våra tankar och hur tankarna också skapar vår upplevda verklighet. Jag hittade Global Yoga, eller om den hittade mig kanske. Det var en upplevelse av att komma hem. Jag lät pirret och passionen styra och har sedan dess gått flertalet utbildningar inom yoga. Jag startade mitt företag Yoga Stories 2014 med visionen att bidra till att de jag möter känner sig kapabla att själva skapa de tillstånd som de vill vara i.  En insikt och ett litet skifte idag kan göra en stor skillnad imorgon, om en månad eller om ett år. Den enda du egentligen behöver, är dig själv.

2017 blev jag mamma till Birk. För mig är det absolut ett före och ett efter barn. Nog insåg jag innan att livet skulle ändras, men att det skulle vara så mycket personlig utveckling i föräldraskapet, att det skulle förändra MIG, det hade jag ingen aning om. Idag har jag två små människor vid min sida, Birk och Nola. De påminner mig om att allt jag tror att jag äger är mitt till låns. Hade nog tänkt att jag skulle visa dem vägen, men det är de som lär mig saker om livet och om mig själv. Tid i naturen, kallbad, yoga, självledarskap och fuck it-listor har varit mina redskap för välmående, stabilitet och att själv kunna skapa tillstånd i en livsfas av starka känslor och ständig förändring som föräldraskapet inneburit.

Hälsa har ett stort värde i sig självt men är även ett fundament när det kommer till hur jag mår och fungerar i mitt privatliv och yrkesliv. När jag har god hälsa och mår bra så har jag också bäst förutsättningar för att fungera optimalt i mina relationer och på mitt jobb.

Jag erbjuder träning, återhämtning och inspirationsföreläsningar för att skapa tillstånd. Goda, starka tillstånd med syftet att därifrån kunna fatta aktiva val och beslut som tar den enskilda och en organistation framåt. För oavsett hur framgång definieras och tolkas så handlar det om en riktning framåt. Att gå från att må och fungera bra till att sträva mot att fungera och må ännu bättre.

Tidigare uppdrag har både varit på plats samt digitalt med inriktning;

Yoga som stresshantering
Yoga & mental träning på jobbet
Mentala nycklar för stabilitet & motståndskraft i en föränderlig tid
Det viktigaste först - om hur du skapar struktur och hittar fokus för att må & prestera bättre
Espressoyoga - kontorsträning

Jag ser fram emot att bidra på Din arbetsplats! Maila mig therese@yogastories.se