Fuck it-listan

Fuck it-listan föddes som en motpol till osund prestation, ständig leverans och till effektivitet. För att varken hållbar hälsa eller genuin lycka bor där. Jag upplevde att jag kände mig dränerad av yttre och inre krav, både på jobbet och hemma. Tänkte ibland att vad skönt det vore att vara en person som brydde sig mindre, som lät de tankarna ta mindre plats. Så kom jag på, att det ska jag bli. Fuck it-listan blev ett redskap på vägen.

Fuck it-listan innehåller saker som du just nu vill rikta fokus bort ifrån. Det som du aktivt väljer att lägga på hyllan. Kanske bara idag, kanske en längre tid. Det kan vara sånt som skapar stress eller en känsla av otillräcklighet. Syftet med listan är att påminna dig om att du kan få allt. Men inte på samma gång. Ju fler gånger du övar på att rikta ditt fokus bort från det som står på listan, desto bättre kommer du bli på att välja vad som ska få ta plats.

Så här ser min Fuck it-lista ut inför jul:
  • Göra en adventskalender med ett paket per dag.(48 paket som jag inte kommer behöva slå in. Yay.Tid över för att träffa en kompis, dricka vin, onanera eller annat värdefullt)
  • Baka lussekatter (går asbra att köpa färdiga och jag slipper kletiga barn, all disk och ett mentalt breakdown. Pepparkakor går bra, där går min gräns)
  • Planera och styra upp alla detaljer inför jul innan min man ens hunnit börja tänka tanken. (Jag utmanar Dig. Vågar du släppa kontrollen?)
  • Välja ut och framkalla bilder för att skicka gulliga julkort. (orkar bara inte just nu. Sickar som sms om jag ångrar mig)
Ladda ner din egen mall här och ha den som skärmsläckare på telefonen eller dela den i dina sociala kanaler så kan vi tillsammans skapa en hållbarhet och rikta fokus till det som gör oss lyckliga på riktigt.